torstai 19. marraskuuta 2009

Linuxit Ruovedelle, osa 3: Asennukset valmiina

Edellisestä blogipäivityksestä onkin venähtänyt jo aikaa, syynä tähän on ollut viime päivien kiivas työtahti järjestelmäasennusten kanssa. Koulujen sisäverkkouudistuksen valmistuttua pääsimme aloittamaan Linux-järjestelmän fyysiset asennukset kouluille.

Asennukset alkoivat keskiviikkona 11.11. Keskustan koulukeskuksesta, jossa käyttöön otettiin noin kolmekymmentä vanhaa tietokonetta Linux-palvelimelta käynnistyviksi päätteiksi. Lisäksi palvelimelle on mahdollista kirjautua jatkossa koulussa vielä käytössä olevilta Windows-koneilta.


Asennukset jatkuivat loppuviikosta Pekkalan kyläkoululla sekä tällä viikolla maanantaina Väärinmajan koululla ja tiistaina Visuvedellä. Näin Ruoveden kaikilla kouluilla hyrrää nyt linux-palvelimet ja koulujen vanhat koneet on muutettu kevytpäätteiksi.

Eilen keskiviikkona koulujen pääkäyttäjät opastettiin järjestelmän saloihin ja samalla osa alakoulun oppilaista sai koulutusta kirjautumisiin ja peruskäyttöön. Kaikilla kunnan oppilailla ja opettajilla on nyt omat käyttäjätunnukset, joilla he voivat kirjautua koulujen koneille millä tahansa koululla ja päästä omalle tutulle työpöydälleen. Samoja tunnuksia hyödynnetään jatkossa Ruoveden järkitehdas -verkkopalvelussa ja koululle vielä jääneissä Windows-työasemissa. Näin koulujen väki pääsee samoilla tunnuksilla kaikkiin kouluun liittyviin palveluihin.

Koulujen opettajat ja osa oppilaista saavat johdatuksen järjestelmän saloihin ensi viikolla.

Projektin seuraavassa vaiheessa kouluille on tarkoituksena asentaa vielä Linux -kannettavat, mutta tämä on vuorossa ensi vuoden puolella.

-Antti, Opinsys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti