tiistai 10. marraskuuta 2009

Flunssa-aallon harjalla

Rokotuksia, sairastumisia, poissaoloja. Sellaista lienee monessa koulussa arki tällä hetkellä. Sitä samaa täälläkin. TVT-asiat ovat nyt taka-alalla. Laitetaan kuitenkin muutama juttu jakoon kaikille.

Linux-järjestelmän nykytilanne on sellainen, että Phpoy työstää verkkoa kuntoon kuumeisesti (huh, huh mikä kielikuva tähän ajan hetkeen). Valokuitua on vedetty ja kytkimet vaihdetaan gigaisiin. Tämän jälkeen kytkimien väliset piuhat ovat joko valokuitua tai Cat-6 kaapelia. Tällä setillä pitäisi homman toimia verkon osalta.

Asennukset Opinsysin toimesta alkavat, kun tämä työ valmistuu.

Asennuksien älkeen alkaakin koulutusrupeama. Linuxiin perehdyttämiset vievät pari päivää ja Joomla! -koulutus Järkitehtaaseen liittyen on myöskin sovittu marraskuun lopulle. Osoitteessa www.jarkitehdas.fi löytyy jo kaikenlaista, paitsi sisältöä. Kirkonkylän koulun luokkien blogit ovat jo hyvässä vireessä. Käyttäjätunnuksien myötä myös Joomlan alle tulee tavaraa. Ja Wikiin on jo alkanut ilmestyä sisältöä. Työt alkavat lähiaikoina oppilaiden kanssa.

Kauniaisista kävivät vieraisilla edellisviikon lopulla. Ensimmäinen päivä sisälsi ratsastusta ja paikallisen ratsastuslukion toiminnan esittelyä käytännössä. Upea luontomme ottaa tietenkin ohjelmasta aina oman osansa.

Perjantaina tutustuimme koulumme arkeen. Oppilaat kierrättivät vieraitamme kellareita myöten. Kaikesta tästä on luvassa videoklippiä. Seuraa keskustelua ja kiitos käynnistä Riitta, Anu, Allan ja Jarmo.

Kalusteitakin vo kierrättää

Käy muuten lukemassa oheisen linkin alta viime syksynä tehty lehtijuttu koulustamme ja siitä, kuinka remontin yhteydessä hankimme ison osan kalusteistamme kierrätettynä. Tämä on mielestäni järkipuuhaa ja rahalle saa todella paljon vastinetta. Kuka ostaa enää toimistokalusteita uutena. Emme ainakaan me.

http://www.digipaper.fi/encore/24058/index.php?pgnumb=12

Vanhempainilta alkaa, sinne siis.

Terveisin Vesa H.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti