maanantai 26. lokakuuta 2009

Opettaja.tv kylässä

Saimme vieraaksemme Heidi Bruckerin Yleltä. Vierailun tarkoituksena oli tutustua puolin ja toisin sekä vaihtaa ajatuksia suunnitellusta yhteistyöstä Kirkonkylän koulun ja opettaja.tv:n välillä.

Näin tuoreeltaan tuntumani on, että tavoitteet täyttyivät. Heidi esitteli opettaja.tv sekä mun uutiset -verkkopalveluja. Kävimme läpi yhteistyötä käytännön tasolla ja sovimme miten jatkamme.

Arki helpommaksi, on opettaja.tv:n motto. Helpottuuko se sillä, että sählätään TVTn ja verkkopalveluiden maailmassa? Moni opettaja taitaa olla sitä mieltä, että ei helpotu, jatkan vnhaan malliin... Opettaja.tv:llä on tarjolla paljon valmista oppimateriaalia, puhumattakaan siitä, että verkossa (saati Ylellä kokonaisuutena) on tarjolla vaikka mitä hyödyllistä, mitä voisi opetuksessa käyttää.

Siispä miten saamme tiedon näistä aarteista saati jaamme sen kaikkien ulottuville? Miten teemme arkea ihan oikeasti helpommaksi opettajan työssä, voisimme kertoa ja jakaa hyviä ideoita, ihmetellä ääneen ja saada siihen mahdollisesti apua joltakin kokeneemmalta... Ja sitten kun niitä materiaaleja käytetään, niin miten niitä käytetään? Tällaisia ajatuksia tuli kaffekupposen ääressä esille.

Tavoitteenamme on kouluna ottaa käyttöön opettaja.tv:tä mahdollisimman laajana rintamana, kertoa käyttäjäkokemuksia (tai -kokemattomuuksia), verkostoitua, ehkä jakaa ideoita, mahdollisesti tehdä mun uutisia. Kaikkeen tähän meillä on mahdollisuuksia sitä myöten kun saamme välineistöä ja saamme rohkeutta tehdä. Sen olemme huomanneet, että ei tämä bloggaaminen esimerkiksi ole kovinkaan ihmeellistä toimintaa.

Opettajat ovat aika verkostoitunutta porukkaa, jos mittapuuna käytetään Opettaja-lehden väittämää, että 70% opettajista on Facebookissa. Kuullostaa todella isolta määrältä ja siltä, että mahdollinen levityssuunta on juuri kyseinen kanava. Onhan niitä muitakin. Tässä vielä linkit tärkeimpiin puheena olleisiin verkon ihanuuksiin:

opettaja.tv Siispä kaikki kipin-kapin kirjautumaan tuonne

http://atuubi.yle.fi/mun_uutiset Oppilaiden tuotoksien levittämiseen

http://sometu.ning.com/ Sosiaalinen media oppimisen tukena

www.delicious.com Hyvien nettilinkkien jakamiseen

Jos verkostoitua haluaa ja olla ajan hermolla, niin kannattaa ottaa haltuu RSS-syötteet ja tilailla sellaiset itselleen. Auttavat pysymään kärryillä kuumimmista puheenaiheista. Järkitehtaalla on sellainen omien blogiemme osalta.


Meillä on missio: Voi kun meillä todellakin olisi sellainen toimiva kanava, jossa voisimme kysyä ja saada vastauksia, voisimme jakaa ja saada hyviä ideoita vastineeksi, luokka-asteesta ja opetettavasta aineesta riippumatta.

Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi ja mitkä huomaamme toimivimmiksi ratkaisuiksi.

Arjen keskeltä
-Vesa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti