maanantai 19. lokakuuta 2009

Kiirettä pitää, hyvä niin

Syysloma oli jälleen kerran liian lyhyt. Se on kuitenkin varmaa, että se puolustaa paikkaansa syyslukukauden katkaisijana. Oppiminen tapahtuu levossa, toivottavasti syysloma tarjosi mahdollisuuden siihen.

Järkitehtaalla sen sijaan painetaan töitä kolmessa vuorossa. Asioita alkaa valmistua, mikä tuo mukanaan monen pienen ja vähän isommankin asian viilaamista.

Linux-järjestelmän toimitus alkaa ensi viikolla ja valmistuneekin saman tien. Opetusverkko vaatii pientä päivittämistä. Vanhat tietoyhteiskuntarahoilla rakennetut verkkoyhteydet eivät siirrä päätelaitteille dataa riittävän vauhdikkaasti, joten vaihdamme kytkimet uusiin, nopeampiin.

Koulutus ja perehdyttäminen toteutettuihin ratkaisuihin nousee ajankohtaiseksi. Tämä on muuten yksi kulmakivistä. Mitä tiedetään, mikä on täysin uutta, mihin halutaan syventyä, mitä tarjotaan kaikille, mikä on vapaa-ehtoista? Näihin kysymyksiin saamme toivottavasti vastauksia. Lähdemme liikenteeseen Linux-järjestelmään liittvästä tutustumiskoulutuksesta. Tutustutamme myös oppilaita järjestelmään sillä ajatuksella, että saisimme heistä myös tarvittaessa tukea erityisesti pienempien oppilaiden käyttäessä tietokoneita. Eräänlaista apuopettajuutta siis.

www.jarkitehdas.fi on rakenteensa osalta melkein valmis. Viimeisiä hiomisia tullaan vielä tekemään, muutoin näyttää jo aika hyvältä. Käykääpä vilkaisemassa. Sisältö sen sijaan puuttuu ja se on sitten se seuraava askel. Itse nettisaitti on tarkoitus pitää yleiseen tiedottamiseen ja asioiden kokoamiseen keskittyvänä. Sisältö koostuu eri palasista, wikistä, blogeista, oppimisympäristoistä jne. Käytetään siis koeteltuja ja valmiita juttuja, joiden käyttöönotto on helppoa ja nopeaa.

Odotuksissamme on, että ensi vuoden alkupuolella ratkaisumme ovat kaikilta osin esittelykunnossa ja toimivat odotetulla tavalla. Vuodessa saa aika paljon TVT:n saralla aikaiseksi, kun vain on tahtoa ja hyviä sparraajia. Seuraavan vuoden aikana selviää, kuinka ahkerasti ratkaisuita käytetään.

Hienoa, että pitkän visioinnin ja valmistelun jälkeen tapahtuu asioita oikeasti ja paljon.

Terveisin Vesa H.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti