torstai 1. lokakuuta 2009

Linuxit Ruovedelle - Opinsysin projektipäiväkirja

Ruoveden kunta siirtyy Opinsys Oy:n kanssa yhteistyössä käyttämään opetuksen tietotekniikassa linuxia. Kunnan kouluille tulee käyttöön linux-päätteitä, jotka hyödyntävät koulukohtaisilla palvelimilla ylläpidettäviä ohjelmia. Opinsys vastaa palvelinten ylläpidosta ja opettajat voivat keskittyä tietotekniikan hyödyntämiseen opettamisessa.

Koulujen vanhenevat PC-koneet voidaan hyödyntää järjestelmässä. Näin laiteuusintoihin ei rahoja tarvitse haaskata. Linux-päätteet ovat yksi keskeinen osa Tuhkasta timantti -hanketta.

Opinsysiltä tulemme tässä blogissa kertomaan linux-projektin etenemisestä. Tarkoituksena on kuvata mahdollisimman läpinäkyvästi kokonaisen koulutoimen siirtyminen linuxiin. Me kerromme mitä taustalla tapahtuu ja koululta väki kommentoi miltä projekti ja sen lopputulos näyttää. Syntyykö siis tuhkasta timantti?

Projekti on alkanut tällä viikolla ja päiväkirjan ensimmäinen osa onkin jo valmisteilla. Tervetuloa seuraamaan.


- Eero Nukari, Opinsys Oy

ps. Minua saa ja pitääkin pommittaa sekä projektiin että Opinsysiin liittyvillä kysymyksillä. Mailia voi laittaa eero.nukari (a) opinsys.fi ja puhelimeenkin vastaan numerosta 050-529 4445.
pps. Järjestelmä on käytössä kaikilla kouluilla lokakuun 2009 loppuun mennessä. Eli noin kuukausi on aikaa projektia tehdä. Myöhemmin osaksi systeemiä liitetään myös linux-kannettavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti